onsdag, 16 april 2014 00:00

Nysläpp av GrebbestadGuiden, läs historien här

Skrivet av
Malesuada etiam gravida viverra class
Malesuada etiam gravida viverra class
Robert Dahlberg

GrebbestadGuiden såg dagens ljus 1997 och innehöll från början en lista över krogar och betyg på dessa. Den mognade något och bytte karaktär redan efter några år då den var bärare för projektet att skaffa ADSL till Grebbestad vilket vi sedermera lyckade med. Strax därefter hörde Grebbestads samhällsförening av sig och undrade om man inte kunde få kalla GrebbestadGuiden för "den officiella sidan" för Grebbestad vilket jag tyckte var en bra idé.

Under flera år skötte jag och även Marcus Bertilsson innehållet på hemsidan. Ett digert bildarkiv byggdes upp och vi samlade information och drev sidan ideellt. Jag gick med i Samhällsföreningens styrelse för att komma närmare arbetet och för att snappa upp vad samhällsföreningens medlemmar tyckte. Nu började det bli lite knepigt. Hemsidan var fortfarande min men medlemmarna som betalade mycket pengar till samhällsföreningen ville ha det på sitt sätt, vilket inte alltid var det bästa för alla. 

Efter ett tag tog Grebbestad Utveckling över InfoCenter och därmed beställde dessa en ny hemsida av mej som skulle ägas av GU och drivas av InfoCenters personal. Till att börja med gjordes uppdateringarna med bravur av den person som satts till uppgiften på den befintliga hemsidan som tillhörde mej. Dock drev inte GU InfoCenter så länge och InfoCenter gick sedermera tillbaks till Samhällsföreningen. Då slutade även den person som så galant hade skött uppdateringarna.

Ny personal anställdes efter ett tag av Samhällsföreningen. Nu hade en ny hemsida byggts till GU men samhällsföreningen köpte loss den nya sidan från och med 2011. Dock hade den nya personalen inte tid att gå den utbildning som man behövde för att sköta den. Därför bestämde styrelsen att man skulle välja en mindre enklare lösning som inte behövde någon direkt förkunskap för att hållas uppdaterad. Samhällsföreningen och InfoCenter hade inte ambitioner att driva en större hemsida och den vi hade byggt åt GU var alldeles för stor och avancerad och det gjorde den person som satt sig som frivillig resurs lite osäker på hur den skulle skötas.

Därför beslöt jag mig för att återstarta GrebbestadGuiden eftersom jag tycker att det finns ett hål att fylla. En hemsida som kan vara för alla, innehålla bilder, filmer, nyheter samt inspirationsdelar för besökare. Varje företag eller förening skall kunna få en komplettare beskrivning. 

Dagens GrebbestadGuiden baseras därför på grunden från 2011 och som tekniskt och innehållsmässigt är uppdaterad till en modern och innehållsrik hemsida där vem som helst kan vara med.

Det finns flera företagare som vill se detta gå i hamn och det känns roligt att man tror på projektet. Jag är mycket tacksam över detta!

 

Senast ändrad fredag, 03 oktober 2014 05:47
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera