onsdag, 29 oktober 2014 00:00

Donalda Madvraget, en upplevelse, året runt! Utvalda

Skrivet av
i 2014
2654
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)
Donalda Madvraget, en upplevelse, året runt!

En vacker höstdag följde vi med Torsten och Lisbeth ut på Havet tillsammans med ett gäng securitas vakter från Stockholm. Vi ville veta hur en vanlig utfärd tedde sig när man åkte på tur med Donalda. Vakterna hade bokat en fisketur och Torsten hadde laddat upp med ett dussin fiskespön på båten. Solen sken men trots att gammal sjö gjorde vågor ute vid de yttre skären så var den stabila Donalda en fröjd att vara ombord på.  Lisbeth kokade kaffe och bjöd på detta undertiden som letandet av fisk fortsatte frenetiskt samtidigt som Torsten berättade historier från styrhytten.

Dagens fångst skulle sedan grabbarna tillaga när dom väl kom till stugan som dom hade hyrt. En riktigt grabbhelg för dessa med andra ord. Nu föll det sig så att fisken var blyg denna dag och det blev inget. Men Torsten visste fiskhandlare som kunde hjälpa dom så det vita vinet inte skulle gå till spillo eller inte ha tilltugg!

En sak som slår en när man åker med ut tillsammans med Torsten och Lisbeth, dom gör det dom älskar och det skiner igenom i allt de gör. Det är två väldigt sociala människor som verkligen älskar att ta hand om sina gäster. Dom älskar havet och Lisbeth är en vansinnigt bra kock. Därför är den egethändiga inredda restaurangen under däck en fantastisk upplevelse. På helgerna brukar de ha öppet när dom ligger till kaj. Det kan vara -20 grader, man går ner på byn. Framför dörren ner till skansen hänger en filt för att värmen skall stanna kvar. Du viker den åt sidan och går ner i det varma utrymmet där nere. Här håller torsten hov, skojar och är sig själv. Inredningen är helt fantastisk. Att sitta här nere när nordanvinden viner på utsidan är en härlig upplevelse.

Skulle ni vilja veta mera eller kontakta Donalda så klicka här. Detta är ett par riktigt bra ambasadörer för företagandet i Grebbestad. Jag har en känsla av att det inte är sista gången vi skriver om Donalda här! Det händer saker runt dom hela tiden. Bröllop, svensexor, företagsutflykter, turer, dykning med mycket mera. 

Läs 2654 gånger Senast ändrad torsdag, 30 oktober 2014 20:57
Robert Dahlberg

Gjorde den första hemsidan för Grebbestad 1997 och har sedan dess drivit olika former av GrebbestadGuiden. Fotograf och websidesnickare i Grebbestad.

Logga in för att kunna kommentera

Relaterade artiklar (efter tagg)